Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού, σου ετοιμάζουμε λαχταριστό γεμιστό ψωμί με τέσσερα τυριά και μπέικον.

Συστατικά

  • 1 μεγάλο καρβέλι ψωμί
  • 1/2 φλ. μοτσαρέλλα τριμμένη
  • 1/2 φλ. γλυκιά γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 φέτες (μία συσκευασία) μπέικον
  • 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1/3 φλ. βούτυρο

Τρόπος μαγειρέματος

  • Με ένα μαχαίρι, κόβεις πολύ προσεκτικά την επιφάνεια του ψωμιού κάθετα και οριζόντια, ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια. Πρόσεξε μην κόψεις τη βάση του καρβελιού.
  • Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζεις το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σε ένα μπλέντερ, τρίβεις τα τέσσερα τυριά.
  • Ψιλοκόβεις το μπέικον και μαζί με τα τυριά γεμίζεις τα τετραγωνάκια που έχουν δημιουργηθεί στο ψωμί. Το μοιράζεις ομοιόμορφα στις σχισμές του.
  • Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *